Voua va plac joucrile de gatit?

Uitandu-ma in ultima vreme pe internet mi-a sarit in ochi un tip de jocuri noi care initial mi s-a parut ciudat: jocurile de gatit. In prima instanta m-am intrebat de ce ar dori sa se joace cineva un astfel de joc? Daca vrei sa experimentezi gatitul nu este mai usor sa o faci in propria bucatarie? Si nu mai spun ca rezultatul il vei putea si gusta... Si totusi am zis sa incerc sa vad despre ce este vorba, pana la urma nu are cum sa strice aceasta experienta. Rezultatul a fost surprinzator ....mi-a placut :).
Pe parcursul ultimilor ani se pare ca din ce in ce mai multe persoane par sa acceseze astfel de jocuri de gatit, printre ei numarandu-se atat copii cat adulti. Acest lucru a facut ca si investitia in dezvoltarea lor sa creasca, devenind mai atragatoare ca interfata si mai complicate. 
Cele mai multe jocuri de gatit se bazeaza pe niste retete prestabilite pe care tu ca si bucatar trebuie sa le gatesti si sa le servesti.
Ce m-a surprins cel mai mult la aceste jocuri este ca: chiar inveti sa gatesti. Jocul presupune urmarea unei retete mai simple sau mai complicate, si a unor pasi, care apoi pot fi aplicati si in viata de zi cu zi. Pe langa acest aspect imi da posibilitatea sa experimentez retete pe care in mod normal nu stiu daca as avea cum sa le fac, si sa evaluez dificultatea lor pentru viitor. 
Ce mai este interesant este ca, gasesti  jocuri de gatit cu tot felul de bucatarii si feluri de mancare: de la dulciuri la paine sau mancare fastfood, nimic nu va mai avea secrete pentru tine.

 Cu toate cele mentionate mai sus, deoarece sunt o gurmanda declarata, raman fidela modului traditional de gatit. Pentru ca nimic pe lumea asta nu poate sa inlocuiasca mirosul unei mancari aburinde ca sa nu mai vorbim de gustul ei. Asa ca de ce sa petrecem ore in sir intr-o bucatarie virtuala, cand putem sa facem minuni in bucataria noasta!