O vacanta in Turcia

Turcia este o tara des vizitata de catre europeni si nu numai, datorita culturii bogate si interesante pe care o are. Este singura tara din lume care se afla pe 2 continente, si anume in Europa si Asia, acest lucru oferindu-i o importanta geostrategica semnificativa.
O mare parte a Turciei, care apartine Peninsulei Anatoliene, reprezinta una dintre cele mai vechi asezari permanente din lume. Unele temple din acest teritoriu dateaza inca din anul 10.000 i.Hr. Aceasta zona neolitica este una dintre cele mai bine conservate din Europa, fiind protejata de Patrimoniul Unesco.
Fara indoiala, in Turcia se pot gasi cele mai impresionante moschei. Chiar daca unele dintre ele au o vechime de peste 1500 de ani, acestea au fost consolidate si, astfel, turismul a crescut considerabil in ultimele decenii. Un astfel de exemplu este reprezentat de Hagia Sophia. In prezent, aceasta constructie are rolul unui muzeu, dar, in trecut, a functionat ca o moschee, timp de cateva sute de ani.
Pe langa celelalte aspecte turistice de care dispune Turcia, aceasta tara are iesire la 4 mari: Marea Mediterana, Marea Egee, Marea Neagra si Marea Marmara, iar acest lucru ofera Turciei un potential economic inedit. Unul din domeniile prioritare in Turcia este cu siguranta turismul. Sutele de hoteluri cu oferte Turcia care mai de care mai buna contribuie din plin la dezvoltarea acestei tari.
Unul dintre motivele pentru care turistii viziteaza aceasta tara este pentru celebrul „Marele Bazar”. Aceasta piata acoperita este una dintre cele mai vechi din lume, iar ea se afla in orasul Istanbul. Bazarul a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea, in perioada imperiului Otoman. In prezent, acesta este vizitat, zilnic, de aproximativ 300.000 de persoane, el fiind intins pe 61 de strazi si contine peste 3000 de magazine.
Turcia dispune de un climat temperat mediteranean in care verile sunt calde, iar iernile blande, acesta fiind unul dintre aspectele pentru care tara este asaltata, anual, de milioane de turisti.
Turcia reprezinta una dintre cele mai bogate tari din punct de vedere cultural si istoric, turistii venind in numar mare pe aceste meleaguri, pentru a putea observa obiectivele si alte aspecte unice, pe care le are de oferit. Totusi, chiar daca Turcia este o tara in care religia predominanta este cea musulmana, aceasta este manifestata intr-un mod mai putin habotnic, in care femeile au aceleasi drepturi precum barbatii.
Asadar, este recomandat sa vizitati Turcia, mai ales pe perioada verii, cand Marele Bazar din Istanbul se afla la potentialul lui maxim, avand peste 500.000 de turisti, in fiecare zi. Mai mult decat atat, obiectivele turistice importante, precum asezarile foarte vechi si cladirile impozante ofera un aspect inedit si impresionant, acestea regasindu-se pe toata suprafata tarii. Prin urmare, Turcia trebuie sa reprezinte o tara pe care nu trebuie sa o ratati, daca aveti in calendar o vacanta prin Europa, deoarece nu veti avea, cu siguranta, nici un moment in care sa va plictisiti.